Vi tror på lust, glädje och engagemang när vi skräddarsyr gruppresor. Det gäller såväl konferens-, som studie- eller utbildningsresor. Med dessa ingredienser – och ett intressant resmål – skapas gemensamma upplevelser och samhörighet mellan kollegor. En starkare ”vi-känsla” för företaget får man på köpet. Vi vill ta vara på det unika med varje destination och låta det vara en viktig krydda i programmet, säger Erika Ringqvist, ansvarig för Hummingbird Grupp & Konferens.

På vår Topp-10-lista finns några av favoriterna!

Malta, Mallorca, Amsterdam, Cinque Terre och New York. Eller varför inte Berlin, Jurmala eller Åre? En konferensresa kan vara allt från något enkelt ”runt hörnet” på hemmaplan till något spännande långt bort – kanske i en annan världsdel. Företaget Hummingbird har anor från 1947 – och vet vad som krävs för att få ut så mycket som möjligt av en konferens- eller studieresa.

– På den traditionella konferensresan fastnar man ofta i konferensrummet och tappar dynamik och gemenskap. Det finns en myt att det blir för mycket nöje över en konferensresa till utlandet – då man har lite för roligt, säger Erika Ringqvist.

Hon menar att utomlands – eller snarare utomhus – är det lättare att komma nära varandra och släppa lös kreativiteten.

– Man umgås och möter varandra på en helt annan nivå. Du får också mer direkt feedback och skapar gemensamma minnen för livet.

Vi jobbar mycket med aktiva konferenser där man verkligen främjar gemenskap och kreativitet. Det behöver inte vara speciellt avancerat för att få igång energin i gruppen! Enkel vandring, cykla eller kanske köra något gemensamt tränings- eller yoga-pass.

En annan myt är att en konferensresa utomlands kostar mer än i Sverige.

– Så kan det vara, men långt ifrån alltid. Konferensanläggningar och hotell i Sverige ligger ofta högt i pris – även tåg och flyg är ofta fullbokade vilket höjer prislappen. Vi hjälper många av våra företagskunder att hitta prisvärda alternativ utanför landets gränser, säger Erika.

Hummingbirds Topp-10

  1. Berlin
  2. Mallorca
  3. New York
  4. Malta
  5. Amsterdam
  6. Skottland
  7. London
  8. Barcelona
  9. Jurmala/Riga
  10. Cinque Terre