Korea – Kontrasternas land där historien möter framtiden

Många har säkert ägt en mobil från Korea, tittar på en TV tillverkad i Korea eller kör en bil av koreanskt märke. Den tekniska innovationen och utvecklingen har gjort Seoul till en intensiv och attraktiv stad med ca 10 miljoner invånare. Shopping är en livsstil, elektronik, kläder, design, hantverk, mat. Allt har sin egen plats och egen marknad. Ungdomskulturen är stark och nytänkande.

I allt det moderna har historien och den gamla kulturen sin naturliga plats. Skyskrapor samsas om utrymmet med trädgårdar palats och tempel. Yngre visar sina äldre vördnad och respekt.

Vi kombinerar ett par dagar i Seoul med den vackra och mäktiga landsbygden.

Östsidans vilda kust med små fiskebyar där man säljer och tillagar den pinfärska fångsten i restauranger med ett fåtal bord. Man möter fält efter fält med ginseng, kål och andra viktiga grödor.

Mitt i Nationalparken Seoraksan ligger hotell som är perfekt för konferens och som bas för att utforska och vandra i bergen. Det finns korta och långa vandringsleder för dagsetapper av olika svårighetsgrad.

The War Memorial of Korea är historiskt mycket intressant liksom ett besök vid Panmunjeom vid gränsen mot Nordkorea. Där finns fortfarande en svensk FN-styrka stationerad.

Pris: På förfrågan. Vi skräddarsyr alla typer av program till Korea.

Finnair har bra direktförbindelse från Helsingfors och med anslutning från Sverige.

Skicka Förfrågan