Gotland – En kort resa långt bort

I september begav sig Anna och Isabelle med ett gäng förväntansfulla It Konsulter till Gotland. Efter en dryg tre timmars båtresa från Nynäshamn anlände deltagarna till Visby. Den medeltida Hansestaden som är en av Skandinaviens mest välbevarade medeltida städer, vilket genomsyrar när man strosar längs kullerstensgatorna och de små idylliska husen innanför ringmuren.

Denna helg bestod av allt från att bada jacuzzi till att köra motorkross. Däremellan skålade vi för världsarvet, en genuin och kunnig guide tog oss med på en resa genom Gotlands rika historia. Stopp för vätskekontroll i form av Gotländsk öl gjordes i ett av ringmurens torn – verkligen att rekommendera för såväl erfarna Gotlandsbesökare som förstagångsbesökare!

Vi besökte också Visbys glasblåseri, där våra egengjorda troféer fick följa med hem som ett minne samt att vi begav oss flera meter ner i marken för att se Lummelundagrottorna.

Kombinerar man Visby med Gotlands landsbygd är möjligheterna enorma. Både längs kusten och inåt landet hittar man gamla ladugårdar som idag är omgjorda för att passa både konferens och festliga middagar. En resa hit är perfekt för er som både vill ha gruppaktiviteter, konferenser och egen tid i en genuin miljö!

Precis som överskriften lyder är Gotland verkligen en kort resa långt bort och man tar ju seden dit man kommer, väljer man Gotland som destination kastar man Varpa och självklart serveras saffranspannkaka med salmbärssylt!