Klimatkompensation för konferensresan ingår alltid hos Hummingbird

Från början av 2019 klimatkompenserar vi 100% för alla våra kunders resor och det ingår alltid i våra offerter.

Som en av de första researrangörerna i Sverige har vi nu beslutat att klimatkompensera även alla våra kunders resor till 100%.
Alltså inte bara flygresan utan även boende, landtransporter och måltider som ingår i resan. Full klimatkompensering ingår nu i alla våra konferensresor och går inte att välja bort.

Här kan du läsa i vilka projekt vi investerar för er klimatkompensation.

Vår interna verksamhet är klimatneutral sedan januari 2017

Sedan januari 2017 är vår interna verksamhet klimatneutral och kommer givetvis att vara det även framåt.

Vi har, tillsammans med våra systerbolag, lagt ner ett stort engagemang för att bli klimatneutrala. Vi har till att börja med mätt hur mycket CO2 vår verksamhet är orsak till. Sedan har vi investerat i projekt som gör att minst samma mängd CO2 absorberas eller inte släpps ut på grund av vår investering i så kallad klimatkompensering.

Hur har vi gjort?

Vi har listat allt i vårt bolag som bidrar till CO2 utsläpp. Allt från våra tjänsteresor med flyg, bil, tåg, buss, båt till all el på kontoret, uppvärmning, pappersförbrukning, toner mm. Det här har vi sedan låtit vår samarbetspartner i klimatfrågor, Southpole, räkna om till hur många kilo CO2 vi orsakat.

För att vara på den säkra sidan så har vi på denna uträkning lagt till ytterligare 10%. Därefter har vi valt att klimatkompensera i tre projekt som beskrivs här. De är noga certifierade vilket innebär att tack vare vår investering så minskas mängden CO2 med samma mängd som vi släpper ut. Certifieringen säkerställer bl. a att de här åtgärderna inte hade skett utan vår investering.